NOVA     Nederlandse Organisatie Van Audiovisuele amateurs

de NOVA

Véél mensen in Nederland bezitten een videocamera en leggen regelmatig voor hen belangrijke gebeurtenissen vast. De meeste filmers maken voor eigen genoegen een pretentieloze film en daar is niets mis mee.

Daarnaast zijn er filmers die méér van hun product willen maken. Zij proberen een zo mooi mogelijk beeld te krijgen, een goed verhaal te bedenken en een geluidsband samen te stellen. Zij worden lid van een plaatselijke videoclub om hun hobby samen met anderen te delen en te leren hoe hun films verbeterd kunnen worden. Die filmclubs zijn lid van regionale verenigingen en die vormen samen weer een nationale organisatie: de Nederlandse Organisatie van Audiovisuele Amateurs (NOVA). Daarmee is duidelijk wat de bedoeling is van de NOVA: de videohobby te bevorderen zodat de leden tot steeds betere prestaties komen en vooral steeds meer plezier aan hun hobby beleven.De NOVA is voor én van de niet-professionele filmers en kent geen beroepsmedewerkers. Alle activiteiten worden gedaan door vrijwilligers.

UNICA

De UNICA is de internationale organisatie van videoamateurs waarbij de NOVA is aangesloten.

Via de UNICA kan elk lid meedoen aan wedstrijden in binnen- en buitenland. De NOVA draagt ook films van haar eigen leden voor die op Nederlandse festivals het goed gedaan hebben.

NOVA  midden Nederland

Flevolacus valt binnen de regio Midden-Nederland. Binnen de regio vinden regelmatig bezoeken plaats aan wederzijdse verenigingen waarbij elkaars werk vertoont wordt. Zo leren we ook veel van elkaar en bovendien zijn deze ontmoetingen altijd gezellig. Ook vindt er elk jaar een festival plaats waar we elkaars films vertonen en  prijzen behaald kunnen worden  n.a.v. een jurering.